Vaš omiljeni bioskop

Molimo odaberite vaš omiljeni bioskop, time će pretraga na cineplexx.rs biti prilagođena vašem odabiru.

Preskoči

Vaš omiljeni bioskop

  • Cineplexx 4D Delta City
  • Cineplexx BIG Beograd
  • Cineplexx Kragujevac Plaza
  • Cineplexx Niš
  • Cineplexx Promenada
  • Cineplexx UŠĆE Shopping Center

Skver

Ocena

Nema ocene za ovaj film,
budite prvi koji će ga oceniti!

Skver

Film „Skver“ švedskog reditelja Rubena Ostlunda dobitnik je jednog od najvećih priznanja ove godine – Zlatne palme na Kanskom festivalu. Otkačena i na momente urnebesna satira o svetu savremene umetnosti i muzeja postavlja pitanja o podeljenosti društva uzimajući u obzir ličnu odgovornost i humanost.

Originalni naslov: The Square
Početak prikazivanja filma: 08.03.2018
Dužina trajanja filma: 142 min
Država/Godina: DNK, FRA, DEU, SWE/2017
Žanr: tragikomedija
Glumci: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West, Terry Notary
Režiser: Ruben Östlund
Distributer: Five Stars Distribution.

Dostupne verzije

  • Digital 2D

Sadržaj

Kristijan (koga igra Klas Bang) je glavni kustos Kraljevskog Muzeja avangardne umetnosti, zgodan arogantan i pretenciozan u svojoj privilegiji i moći. Razveden, ali posvećen otac dvoje dece koji vozi elekrični automobil i posvećen je višim ciljevima. Njegova sledeća izložba je „Skver“, instalacija koja poziva prolaznike na altruizam podsećajući ih na njihovu ulogu odgovornih ljudskih bića. Ali, ponekad je teško živeti prema sopstvenim idealima – Kristijanov budalasti odgovor na krađu njegovog telefona i novčanika vodi ga u sramne situacije. U međuvremenu PR agencija muzeja kreira neočekivanu kampanju za „Skver“. Odgovor na nju je prenaduvan i šalje Kristijana, kao i muzej u egzistencijalnu krizu. Ostlund, naravno, ima ciničan osvrt na izložbu poistovećujući kvadrat sa svim beskućnicima koji u svakodnevnom životu ne dobiju ni drugi pogled.

Vremenski raspored svih projekcija

Online kupovina, Rezervacija Online kupovina, Rezervacija nije moguća Kupovina na licu mesta Rezervacija nije moguća

Vaše mišljenje

Ovde možete ostaviti vaš komentar.

Da biste koristili ovu funkciju, morate se prijaviti prijaviti.Ukoliko još uvek niste otvorili vaš korisnički nalog, možete se registrovati ovde.


Komentari ostalih korisnika

, 14.03.2018

Duzina trajanja filma

Kao sto sam skrenuo paznju za tomb raider tako skrecem i za ovo, ovaj film po sajtu imbd traje 2h i 31 min tj 151 min http://www.imdb.com/title/tt4995790/

, 14.03.2018

Dobra tragikomedija

Sledi objašnjenje filma, pa preporučuje onima koji su pogledali film da pročitaju sledeće(ako ga eventualno niste razumeli). Inteligentna komedija koja je ustvari satira i kritika društva. Dečak koji viče je imigrant, traži izvinjenje od Kristijan za njegov nemoralno postupak. Tako da će porodica dečaka zauvek misliti da je lopov, a Kristijan će osećati zauvek žal što je nabedio dečaka. I zbog te moralne dileme, kao i promašaja sa kvadratom(reklamom za muzej) daje otkaz. Možda je film za veću ocenu, ali čini mi se da je to realna slika pozicije migranata u svetu!

Prikaži više Prikaži manje