Vaš omiljeni bioskop

Molimo odaberite vaš omiljeni bioskop, time će pretraga na cineplexx.rs biti prilagođena vašem odabiru.

Preskoči

Vaš omiljeni bioskop

  • Cineplexx 4D Delta City
  • Cineplexx BEO Shopping Center
  • Cineplexx BIG Beograd
  • Cineplexx BIG Kragujevac
  • Cineplexx Galerija Belgrade
  • Cineplexx Niš
  • Cineplexx Promenada
  • Cineplexx UŠĆE Shopping Center

Siloviti

Siloviti

Pariz, 1967. Žan-Lik Godar, najpoznatiji filmski reditelj svoje generacije, snima film Kineskinja sa ženom koju voli, Anom Vjazemski, koja je dvadeset godina mlađa od njega. Srećni, zaljubljeni, privlačni, oni se venčavaju. Ali, reakcije na film podstaknuće Žan-Lika na duboko preispitivanje. Događaji iz maja 1968. pojačaće ovaj proces, a kriza kroz koju prolazi Žan-Lik izmeniće ga u velikoj meri – od rediteljske zvezde on postaje maoistički umetnik, pogrešno shvaćen u onoj meri u kojoj ga je i nemoguće razumeti.

Originalni naslov: Le redoutable
Početak prikazivanja filma: 22.04.2018
Dužina trajanja filma: 107 min
Država/Godina: FRA, ITA/2017
Žanr: drama
Glumci: Louis Garrel, Stacy Martin, Bérénice Bejo, Micha Lescot, Grégory Gadebois, Felix Kysyl
Režiser: Michel Hazanavicius
Distributer: MCF MegaCom Film

Dostupne verzije

  • Digital 2D

Sadržaj

Mišel Azanavisijus rođen je i odrastao u Parizu, kao potomak litvanskih imigranata. Azanavisijus je pohađao umetničku školu i karijeru je započeo kao reditelj reklama i televizijskih programa. Godine 1999. režirao je prvi dugometražni film Mes amis, za koji je napisao i scenario, a u glavnoj ulozi se pojavio njegov rođeni brat Serž Azanavisijus. Veliki komercijalni uspeh na francuskim blagajnama postigao je parodijom na špijunske filmove OSS 117: Le Caire, nid d'espions i njegovim nastavkom OSS 117: Rio ne répond plus. Azanavisijus je postao poznat u međunarodnim okvirima zahvaljujući svom nemom filmu Umetnik, koji je postigao ogroman uspeh kod kritike i publike i doneo mu mnoštvo nominacija i nagrada. Azanavisijus sagledava ovaj period kao prelomni momenat u istoriji filma: trenutak kada je Žan-Lik Godar prešao „na drugu stranu ogledala“, da se nikada više ne vrati.

Vremenski raspored svih projekcija

Online kupovina, Rezervacija Online kupovina, Rezervacija nije moguća Kupovina na licu mesta Rezervacija nije moguća

Vaša ocena

Ovde možete ostaviti vašu ocenu.

Da biste koristili ovu funkciju, morate se prijaviti prijaviti.Ukoliko još uvek niste otvorili vaš korisnički nalog, možete se registrovati ovde.