Vaš omiljeni bioskop

Molimo odaberite vaš omiljeni bioskop, time će pretraga na cineplexx.rs biti prilagođena vašem odabiru.

Preskoči

Vaš omiljeni bioskop

  • Cineplexx BIG Beograd
  • Cineplexx Delta City
  • Cineplexx Kragujevac Plaza
  • Cineplexx Niš
  • Cineplexx UŠĆE Shopping Center

Matilda

Ocena

Nema ocene za ovaj film,
budite prvi koji će ga oceniti!

Pogledajte sve komentare
Matilda

U sumrak carske Rusije rodila se jedna od ljubavi koje menjaju svet.

Originalni naslov: Матильда
Početak prikazivanja filma: 02.11.2017
Dužina trajanja filma: 108 min
Država/Godina: RUS/2017
Žanr: drama
Glumci: Michalina Olszanska, Lars Eidinger, Luise Wolfram
Režiser: Aleksey Uchitel
Distributer: DEXIN FILM

Dostupne verzije

  • Digital 2D

Sadržaj

Primabalerina Boljšoj teatra Matilda Kšesinskaja i poslednji ruski car Nikolaj Aleksandrovič, iliti Nikolaj Drugi, u vrtlogu strasti, umetnosti i zabranjene ljubavi stvorili su legendu koja prevazilazi sve granice vremena i prostora. Izbor srca uvek je ispravan, ali sme li se njime voditi i vladar imperije na kolenima. Da li je moguća ljubav plemića plave krvi i obične plesačice? “Matilda” je kontroverzna istorijska saga, zasnovana na istinitoj priči čija se premijera u Rusiji iščekuje sa velikim nestrpljenjem. Ovo je priča o naličju ruskog carskog dvora, poslednjim danima najveće moderne svetske imperije, ali i o baletu, stvaranju čuvenog Boljšoj teatra i ljubavi koja nikada ne umire.

Od romana “Doktor Živago” pisca Borisa Pasternaka, nijedno umetničko delo nije na takav način uzburkalo i podelilo rusku, ali i svetsku javnost, poput filma Alekseja Učitelja “Matilda”. Mada se premijera dugoočekivanog spektakla u koji je uloženo više od 25 miliona evra, i koji je potencijalni ruski kandidat za nenadmašnu nagradu Američke filmske akademije, čuvenog Oskara, očekuje tek početkom novembra, medijske najave ovog bez sumnje najambicioznijeg ruskog filmskog projekta u poslednjih nekoliko decenija, publiku već mesecima drže u stanju neizvesnosti. Od Njujork tajmsa preko Bi-Bi-Sija do srpskih medija. Nalik ruskom “Titaniku”, melodrami o strastvenoj, ali nesrećnoj ljubavi poslednjeg ruskog imperatora Nikolaja Drugog i prve dame moskovskog baleta Matilde Kšesinske, čiji su koraci utrli put ka osnivanju Boljšoj teatra, predviđa se epski uspeh na bioskopskim blagajnama širom sveta, a kontroverze koje je prate samo joj idu u prilog.

Vrhunska internacionalna glumačka postava, proslavljeni ruski režiser, prelepi kadrovi raskošne carevine pred krahom, dvorske intrige, ljubav razapeta na stubu srama, balet i beleg “zabranjenog filma” - sve su to neizostavni sastojci neophodni za najveće filmske nagrade. “Matilda” je hrabar poduhvat odvažnog režisera koji se prihvatio projekta sa velikom odgovornošću. Svestan zagarantovanog međunarodnog uspeha, ali i nemilosrdne osude domaćih poklonika tekovina ruske carske prošlosti. U osnovi dela je jedna od najvećih ljubavnih priča ruskog dvora, koje je u svakom pogledu doraslo najvećim holivudskim blokabsterima. Ruski “Titanik” dolazi. Ime mu je “Matilda”

Vremenski raspored svih projekcija

Online kupovina, Rezervacija Online kupovina, Rezervacija nije moguća Kupovina na licu mesta Rezervacija nije moguća

Vaše mišljenje

Ovde možete ostaviti vaš komentar.

Da biste koristili ovu funkciju, morate se prijaviti prijaviti.Ukoliko još uvek niste otvorili vaš korisnički nalog, možete se registrovati ovde.


Komentari ostalih korisnika

Pogledajte sve komentare

Ketriiiin, 11.12.2017

Los film

Radnja koja nema smisla, pola je nepovezano, glumice koje su kao supernice potpuno mutave i bez emocija. Nema strasti, nema borbe. Nije mi jasno gde su ulozili ovaj novac. Ne trosite vase dragoceno vreme i novac na ovu sramotu za rusku kinematografiju.

Agena007, 16.11.2017

Gde su emocije?

Odlična muzika, scenografija, kostimografija...i to je sve. Gde je gluma...emocija,tako velika i strasna?Sve konfuzno, u simbolici...Rusi su propustili odličnu priliku da naprave jednu od najboljih romantičnih istorijskih drama. Velika šteta, prelepa tema..Razočarana jako. Zvuk prejak..

S114, 14.11.2017

Nista posebno

Film je potpuno ispod mojih ocekivanja. Iseckan, usiljen, gluma povrsna, narocito glavne glumice, uopste nije docarala emocije. Sve zajedno deluje kao da su Rusi hteli da urade film na americki nacin...A komentar za bioskop: PREGLASNO! U bioskop ljudi dolaze da se opuste i prepuste projekciji a ne da bi pokrivali usi i bili osamuceni nakon izlaska iz sale. Slobodno smanjite ton u sali 1!!!!