Vaš omiljeni bioskop

Molimo odaberite vaš omiljeni bioskop, time će pretraga na cineplexx.rs biti prilagođena vašem odabiru.

Preskoči

Vaš omiljeni bioskop

  • Cineplexx 4D Delta City
  • Cineplexx BIG Beograd
  • Cineplexx Kragujevac Plaza
  • Cineplexx Niš
  • Cineplexx Promenada
  • Cineplexx UŠĆE Shopping Center

Kursk - prokletstvo dubine

Ocena

Nema ocene za ovaj film,
budite prvi koji će ga oceniti!

Pogledajte sve komentare
Kursk - prokletstvo dubine

Film je nastao prema knjizi Roberta Mora A Time to Die, istinitoj priči o katastrofi koja je zadesila podmornicu Kursk.

Originalni naslov: Kursk
Početak prikazivanja filma: 13.12.2018
Dužina trajanja filma: 117 min
Država/Godina: BEL, LUX/2018
Žanr: drama
Glumci: Léa Seydoux, Colin Firth, Matthias Schoenaerts
Režiser: Thomas Vinterberg
Distributer: Blitz Film & Video Distribucija d.o.o.

Dostupne verzije

  • Digital 2D

Sadržaj

Ruska podmornica K-141 Kursk bila je ponos ruske flote, koja je simbolizovala moć i snagu ruske mornarice. Stavljena u pogon 1994. godine, 154 metra dugačka nuklearna podmornica bila je aktivna manje od šest godina u trenutku kad je potonula. Film prati jednu od najvećih pomorskih tragedija. U vreme tragedije u podmornici je bilo 118 mornara a većina članova posade bila je mlađa od 30 godina. Dok su se mornari borili za život, njihove porodice vode borbu s političkim preprekama i nemogućim izgledima da ih spasu.

Vremenski raspored svih projekcija

Online kupovina, Rezervacija Online kupovina, Rezervacija nije moguća Kupovina na licu mesta Rezervacija nije moguća

Vaše mišljenje

Ovde možete ostaviti vaš komentar.

Da biste koristili ovu funkciju, morate se prijaviti prijaviti.Ukoliko još uvek niste otvorili vaš korisnički nalog, možete se registrovati ovde.


Komentari ostalih korisnika

Pogledajte sve komentare

Maximili, 14.12.2018

Istinit događaj jeste, ali ne i film

Kursk je isplovio sa kineskim vojnim stručnjacima da im demonstrira supersonična torpeda, koja su Rusi hteli da prodaju Kinezima. SAD se tome protivila ali Rusi ih nisu slušali. Zato je jedna podmornica SAD potopilla Kursk. Rusi su je napali i ošetili, jurili je sve do obale Švedske. Putin je tada tek uzeo vlast i nije mogao da pokreće ratni sukob sa SAD zbog toga, prećutao je istinu o Kursku. A ovo što snimaju Englezi služi samo za njihovu antirusku histeričnu propagandu koja je trenutno aktuelna. Po njima, sami su Rusi krivi za ovu tragediju jer su im na vlasti ružni zadrti diktatori.

Prikaži više Prikaži manje

Djovani-Satriani, 16.12.2018

Djordje

Film je iskreno blago razocaranje. Dve zvezdice sam dao samo radi snimanja filma, kadrova, specijalnih efekata, eksplozije su bile super i sam tajming, iznenadili su me svaki put. Tema je dobra imali su "materijala" i to su lose iskoristili. Ko god je imalo upucen u globalnu politiku i stanje izmedju vele sila, vidi da je ovo samo jos jedan pokusaj da se Rusija ocrni na sve moguce nacine. Necu puno daviti pa bih se osvrnuo samo na neke osnovne utiske: Na pocetku Rusi drze zdravice (nesto od cega mi se licno povraca ali sta je tu je neko to voli posebno Ameri) i pevaju pesme kao u glupim Americkim filmovima, sto je meni licno jako odbojno. Svaki aspekt Rusije od vlade, mornarice, ljudi, se pravi losim ljudima, ne adekvatnom vojskom(mornaricom) i nesposobnim ljudima. Pokusaj da se napravi prica kojom ce napraviti "nesposobne heroje" koje ce izdati sopstvena zemlja. Ukratko - Bolje pogledajte drugi film.

Prikaži više Prikaži manje

Sasaboss, 18.12.2018

Devetka

Utupiše ga ovi teoretičari zavera i čitači Informera. Ovi ljudi su žrtve jednog režima koji je nestao i najveća Putinova greška (po njegovim rečima). Posle Kurska je sve drugačije u Ruskoj vojsci, pogotovu mornarici i ovo se sigurno neće nikada ponoviti. Nažalost, film je realan i tačno opisuje sve ono što se dešavalo u javnosti a scene pod vodom su ipak mašta režisera jer to nema ko da ispriča. Sve u svemu, devetka i šteta što će ga brzo skinuti sa repertoara.