Vaš omiljeni bioskop

Molimo odaberite vaš omiljeni bioskop, time će pretraga na cineplexx.rs biti prilagođena vašem odabiru.

Preskoči

Vaš omiljeni bioskop

  • Cineplexx 4D Delta City
  • Cineplexx BEO Shopping Center
  • Cineplexx BIG Beograd
  • Cineplexx BIG Kragujevac
  • Cineplexx Galerija Beograd
  • Cineplexx Niš
  • Cineplexx Promenada
  • Cineplexx UŠĆE Shopping Center

Koliko bioskopskog platna i kablova je potrebno za izgradnju najmodernijeg bioskopa u regionu?

28.03.2014

Beograd, 27.03.2014. – Dugoočekivano otvaranje najmodernijeg bioskopa Cineplexx u Ušće Shopping Center-u zakazano je za sredu, 09. april. Više od 400 radnika provelo je ukupno 1.111 radnih sati na gradilištu u Ušće Shopping centru, kako bi omogućili ljubiteljima filmova da uživaju u holivudskim blokbasterima u najsavremenijem bioskopu u regionu.

Najnoviji bioskop Cineplexx će imati ukupno 11 digitalizovanih sala opremljenih vrhunskom, RealD 3D tehnologijom i imaće mogućnost da ugosti ukupno 2.137 gostiju u istom trenutku. Pored udobnih, crvenih bioskopskih sedišta, posetioci će imati priliku da film pogledaju u posebno dizajniranim, VIP kožnim foteljama, smeštenim u najboljem delu dvorane, dok će zaljubljeni parovi moći da odaberu Cineplexx ljubavna sedišta za dvoje.

Lista zemalja odakle je naručena oprema za bioskop dostiže par stranica, među kojima najviše prednjače države Evrope (Belgija, Francuska, Nemačka i Poljska), dok su mašine za kokice stigle pravo iz Sjedinjenih Američkih Država. U čast velikih filmskih naslova, koji su obeležili istoriju sedme umetnosti, u Cineplexxu će biti postavljene posebne slike sa kultnim filmskim likovima –Džejms Bond, Džejk i Najtiri iz Avatara, Džoker Hita Ledžera, čuveni Terminator, Dart Vejder i fenomenalni Malci iz filma „Grozan ja“. Za potrebu izrade svih pet likova bilo je neophodno da se probuši više od 35 miliona mikro rupa kroz koje prolaze snopovi pink svetlosti.

Nova oprema sadrži memorijske banke za skladištenje filmova visoke rezolucije koji do sada nisu bili prisutni na našem tržištu, sa mogućnošću reprodukovanja širokog spektra boja koji dostiže do 32 miliona jednostavnim mešanjem tri osnovne boje – crvene, zelene i plave (RGB).

Kako bi se kroz sve sale sproveo zvuk, upotrebljeno je preko 20 km kablova, čime bismo mogli da pređemo put od Ruzveltove ulice do Jurija Gagarina i to dva puta!

„Nakon rada na izgradnji 36 multipleksa i šest tradicionalih bioskopa, velika čast i zadovoljstvo raditi na projektu koji ima veliki značaj za Beograd i region, jer će posetioci bioskopa Cineplexx Ušće Shopping center moći da uživaju u potpuno novom, najsavremenijem bioskopu“, izjavio je Majkl Retenbaher, tehnički direktor kompanije Cineplexx.

Pored fenomenalnog RealD 3D sistema, svi projektori će imati mogućnost reprodukcije do 60 HFR, što samim tim znači da će se na velikom platnu, u samo jednoj sekundi, smeniti ukupno 60 slika u jednoj šezdesetini minuta. U šest bioskopskih dvorana projektori će prikazivati filmove u 4K rezoluciji, gde će 4.096 piksela u dužini i 2.160 u širini četvorostruko bolje dočarati kvalitet slike na platnu. Svaki piksel se na veliko platno prenosi uz pomoć minijaturnih, digitalnih ogledalaca, proizvedenih od silikona, nalik memorijskim čipova u računaru. Barco 32B 4K projektor u sebi ima oko 8,8 miliona mikro ogledala koji u jednoj sekundi naprave do 5.000 pokreta, čime reflektuju svetlost i sliku na bioskopsko platno.

Pravo iz Francuske je pristiglo ukupno 887 m2 srebnog bioskopskog platna, koja se postavljaju na sferične ekrane, kako bi se postigla jednaka gledljivost slike iz svih mesta u sali. Radi postizanja savršene akustične atmosfere u dvorani, svi zidovi su obloženi sa preko 8.000 m specijalnog profila u obliku slova C, popunjenih sa vunom, čime se uz 210 surround zvučnika i 70 Crown pojačala gledalac u potpunosti unosi u radnju filma.

Cineplexx Ušće Shopping center ima ambiciju i želju da postane sinonim za pravi bioskopski doživljaj i da domaćoj publici pruži komfor, kvalitet projekcije, zabavu i jedinstveno iskustvo u gledanju filma, kako dolikuje regionalnom lideru.

Cineplexx bonus kartica - tvoj klub pogodnosti


Za sve koji žele više!

Na događaje

REVOLUCIJA BIOSKOPA

Cineplexx predstavlja IMAX® - bioskopsko iskustvo koje će postaviti nove standarde gledanja filmova kod nas!

Na događaje