Vaš omiljeni bioskop

Molimo odaberite vaš omiljeni bioskop, time će pretraga na cineplexx.rs biti prilagođena vašem odabiru.

Preskoči

Vaš omiljeni bioskop

  • Cineplexx 4D Delta City
  • Cineplexx BEO Shopping Center
  • Cineplexx BIG Beograd
  • Cineplexx BIG Kragujevac
  • Cineplexx Galerija Beograd
  • Cineplexx Niš
  • Cineplexx Promenada
  • Cineplexx UŠĆE Shopping Center

METROPOLITENOVA „RUSALKA“ U BIOSKOPU CINEPLEXX

U direktnom prenosu opere iz Njujorka uživale prvakinje Opere Narodnog pozorišta

10.02.2014
Beograd, 11.02.2014. – U okviru sezone 2013/2014 Metropoliten teatra, u subotu, 08. februara održan je direktan prenos Dvoržakove opere „Rusalka“ u bioskopu Cineplexx Delta City. Značaj direktnog prenosa opere potvrdile su svojim prisustvom prvakinje Opere Narodnog pozorišta Suzana Šuvaković Savić i Jasmina Trumbetaš Petrović.

Rusalka je zasnovana na motivima iz slovenske mitologije i smeštena je u svet vodenih i gorskih vila, veštica i gnomova, koji je scenograf Gunter Šnajder Simsen ovekovečio estetikom najboljih flamanskih majstora u čemu mu je pomogla Silvija Strahamer bajkovitim kostimom.
Glavni pokretač radnje je neodoljiva želja najmlađe vile, Rusalke, da iskusi sladosti ljubavi, što je za njen ''status'' nemoguće, te zato mora da žrtvuje svoj glavni atribut - besmrtnost, a ukoliko ljubav ne bude uzvraćena, moraće večno da pati.

rusalka
Naslovnu ulogu u Dvoržakovoj raskošnoj melodičnoj operi tumačila je Rene Fleming, kojoj je ovo jedna od uloga koje su joj obeležile karijeru i za koju kaže da je i danas, posle 15 godina, peva sa istim žarom kao i prvi put na audiciji za Metropolitenov ansambl.
Janik Nežet - Segin dirigovao je postavkom koja uključuje Pjotra Bečalu u ulozi zgodnog Princa, za kojim Rusalka čezne, Dolora Zajdžek u ulozi džangrizave barske veštice Ježibabe, dok je Emili Megi kao Strana Princeza, Rusalkina rivalka, a Džon Relije je Rusalkin otac, Vodeni gnom.

Cineplexx bonus kartica - tvoj klub pogodnosti


Za sve koji žele više!

Na događaje

REVOLUCIJA BIOSKOPA

Cineplexx predstavlja IMAX® - bioskopsko iskustvo koje će postaviti nove standarde gledanja filmova kod nas!

Na događaje

Moj Cineplexx utorak

Svaki utorak – filmski dan u bioskopu Cineplexx sa sniženom cenom karte!

Na događaje