Vaš omiljeni bioskop

Molimo odaberite vaš omiljeni bioskop, time će pretraga na cineplexx.rs biti prilagođena vašem odabiru.

Preskoči

Vaš omiljeni bioskop

  • Cineplexx 4D Delta City
  • Cineplexx BEO Shopping Center
  • Cineplexx BIG Beograd
  • Cineplexx BIG Kragujevac
  • Cineplexx Galerija Beograd
  • Cineplexx Niš
  • Cineplexx Promenada
  • Cineplexx UŠĆE Shopping Center

KADA BI ZGRADE MOGLE DA GOVORE, ŠTA BI REKLE O NAMA?

Dokumentarni film „Katedrale kulture“ u 3D - u samo u bioskopu Cineplexx Ušće shopping center

07.05.2014

Beograd, 07.05.2014. – Na repertoaru bioskopa Cineplexx Ušće shopping center od ovog četvrtka će se naći dokumentarni film „Katedrale kulture“ snimljen u 3D tehnologiji. Film koji će se prikazivati u terminu od 20 časova nam nudi šest potresnih odgovora na pitanje: Kada bi zgrade mogle da govore, šta bi rekle o nama?

„Prikazivanje filma “Katedrale kulture” u bioskopu Cineplexx Ušće shopping center predstavlja samo početak života dokumentarnih filmova na najnovijem velikom platnu u Beogradu. Već od sledeće nedelje, u istom terminu od 20 časova, posetioci bioskopa će imati prilike da pogledaju film “Dvadeset stopa od zvezda” , koji se bavi pričom pratećih vokala nekih od najvećih muzičkih legendi 21. veka“, izjavio je Marko Čkonjević, regionalni marketing direktor Cineplexxa.

Baveći se duhom građevina, “Katedrale kulture” pušta da šest upečatljivih i veoma različitih objekata govore svaki za sebe, analizirajući ljudski život iz perspektive struktura koje je stvorio čovek. Šest priznatih filmskih stvaralaca unose sopstveni vizualni stil i umetnički pristup u ovaj projekat. Oni nam pokazuju da su zgrade materijalna manifestacija ljudskih razmišljanja i akcija: Berlinska filharmonija – ikona modernosti, Nacionalna biblioteka Rusije – kraljevstvo misli, Zatvor Halden – najhumaniji zatvor na svetu, Institut Salk – institut za naučna istraživanja, Opera u Oslu – futuristička simbioza umetnosti i života i Pompidu centar – pogon moderne kulture.

Pored čuvenog Vima Vendersa, režiju ovog dokumentarističkog remek - dela potpisuju reditelji Mihael Glavoger, Mihael Madsen, Robert Redford, Margret Olin i Karim Ajnuz.

Insert iz filma „Katedrale kulture“:
Karte za projekciju filma „Katedrale kulture“ 3D su već u prodaji.

Cineplexx bonus kartica - tvoj klub pogodnosti


Za sve koji žele više!

Na događaje

REVOLUCIJA BIOSKOPA

Cineplexx predstavlja IMAX® - bioskopsko iskustvo koje će postaviti nove standarde gledanja filmova kod nas!

Na događaje