Vaš omiljeni bioskop

Molimo odaberite vaš omiljeni bioskop, time će pretraga na cineplexx.rs biti prilagođena vašem odabiru.

Preskoči

Vaš omiljeni bioskop

  • Cineplexx 4D Delta City
  • Cineplexx BEO Shopping Center
  • Cineplexx BIG Beograd
  • Cineplexx BIG Kragujevac
  • Cineplexx Galerija Beograd
  • Cineplexx Niš
  • Cineplexx Promenada
  • Cineplexx UŠĆE Shopping Center

Cineplexx proglašen za nabolji bioskopski lanac u Evropi

24.06.2016

Beograd, 24.06.2016 – Međunarodno udruženje bioskopa UNIC[i] proglasilo je Cineplexx za najbolji lanac bioskopa u Evropi. Nagrada „Bioskopski prikazivač godine“ sinoć je uručena Kristijanu Langhameru, rukovodećem partneru kompanije Cineplexx, na ovogodišnjoj CineEurope konvenciji u Barseloni, koja predstavlja najveći evropski sajam u filmskoj industriji. Istovremeno, Cineplexx bioskopi u Srbiji za vikend obeležavaju jedan veliki rezultat – ugostiće 4 milionitog posetioca.

Nagrada „Bioskopski prikazivač godine“ se jednom godišnje dodeljuje prikazivaču koji je sa svojim rezultatima, novim projektima, rastom i pozicijom na tržištu doprineo pomeranju granica u ovoj industriji.

„Veoma sam srećan zbog ove nagrade, koju želim da podelim sa celim svojim timom i sa našim zaposlenima kojih ima više od 1.300 u ovom trenutku. Posebno se zahvaljujem poslovnom partneru Kristofu Papuseku.“, izjavio je Kristijan Langhamer nakon dodele. Kristijan je zajedno sa Kristofom Papusekom 2009. godine osnovao kompaniju Cineplexx International, sa kojom su postavili kamen temeljac za razvoj bioskopa izvan Austrije. Cineplexx trenutno uspešno posluje u Srbiji, Italiji i šest drugih zemalja jugoistočne Evrope, od Slovenije do Grčke.
Endru Sanšajn, Co-Managing direktor CineEurope-a istakao je da je Cineplexx jedan od najmlađih i najuspešnih bioskopskih prikazivača u Evropi i da su za ovaj uspeh bili presudni Langhamerove liderske sposobnosti i veštine. Fil Klap, predsednik Međunarodnog udruženja bioskopa UNIC izjavio je: „Cineplexx je postao jedan od najdinamičnih i najinovativnijih panevropskih bioskopskih prikazivača. Neizmerno cenimo njihovu posvećenost u ponovnoj izgradnji i razvoju kulture odlaska u bioskope u jugoistočnoj Evropi“.

Cineplexx je među prvima u potpunosti izvršio proces digitalizacije u svojim dvoranama i u stalnoj je potrazi da svojim posetiocima predstavi neke od najsavremenijih tehnologija. Trenutno u Austriji Cineplexx prikazuje filmove u IMAX tehnologiji na čak pet lokacija, dok je prošle godine uspešno otvoren Dolby Cinema u Lincu, prvi na nemačkom govornom području. Na tržište Srbije, Cineplexx je sa otvaranjem bioskopa u UŠĆE Shopping Centru 2014. godine prvi na tržištu krenuo sa prikazivanjem filmova u 4K rezoluciji. Ujedno je bioskop Cineplexx UŠĆE Shopping Center najposećeniji bioskop u celoj Cineplexx mreži, računajući i Austriju. Za jesen ove godine planirano je otvaranje bioskopa Cineplexx u Nišu, dok u 2017. Cineplexx će prikazivati filmove na još jednoj lokaciji u Beogradu (Beograd Plaza).

Cineplexx je austrijska bioskopska grupacija sa preko četiri decenije iskustva u ovoj oblasti. Danas Cineplexx mrežu čini 41 multipleks i 6 tradicionalnih bioskopa u Austriji, Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, Albaniji, Grčkoj i Italiji, sa 296 bioskopskih dvorana. Sa oko 1.300 zaposlenih, Cineplexx bioskope godišnje poseti više od 12 miliona gledalaca.

Cineplexx bonus kartica - tvoj klub pogodnosti


Za sve koji žele više!

Na događaje

REVOLUCIJA BIOSKOPA

Cineplexx predstavlja IMAX® - bioskopsko iskustvo koje će postaviti nove standarde gledanja filmova kod nas!

Na događaje