Vaš omiljeni bioskop

Molimo odaberite vaš omiljeni bioskop, time će pretraga na cineplexx.rs biti prilagođena vašem odabiru.

Preskoči

Vaš omiljeni bioskop

  • Cineplexx BIG Beograd
  • Cineplexx Delta City
  • Cineplexx Kragujevac Plaza
  • Cineplexx Niš
  • Cineplexx UŠĆE Shopping Center

4 K projektori u bioskopima Cineplexx

15.04.2014
U filmskoj industriji, termini kao što su 2K i 4K se odnose na rezoluciju filmske slike, ali i na utvrđivanje karakteristika digitalnih filmskih kamera.

U bioskopima Cineplexx UŠĆE Shopping Center, Cineplexx Delta City, Cineplexx Niš i Cineplexx BIG Beograd pored fenomenalnog RealD 3D sistema, svi projektori imaju mogućnost reprodukcije do 60 HFR, što samim tim znači da se na velikom platnu, u samo jednoj sekundi, smeni ukupno 60 slika u jednoj šezdesetini minuta.

U šest bioskopskih dvorana bioskopa Cineplexx UŠĆE Shopping Center, dve dvorane u bioskopu Cineplexx BIG Beograd i u jednoj dvorani bioskopa Cineplexx Niš, projektori prikazuju filmove u 4K rezoluciji, gde se 4.096 piksela u dužini i 2.160 u širini četvorostruko bolje dočaravaju kvalitet slike na platnu. Svaki piksel se na veliko platno prenosi uz pomoć minijaturnih, digitalnih ogledalaca, proizvedenih od silikona, nalik memorijskim čipova u računaru. Barco 32B 4K projektori u sebi ima oko 8,8 miliona mikro ogledala koji u jednoj sekundi naprave do 5.000 pokreta, čime reflektuju svetlost i sliku na bioskopsko platno.

Rezolucija 4K pruža superioran, visoki kontrast i kristalno jasnu sliku.

KLUB ČETVRTAK RELOADED

Dan kada svaki dolazak u bioskop vredi više! Svakog četvrtka očekuje vas poklon prilikom plaćanja ulaznica Cineplexx bonus karticom!

Na događaje

Specijalni porodični paket

Posebna ponuda za članove Porodičnog film kluba u Kragujevcu i Nišu!

Na događaje

Moj Cineplexx utorak

Svaki utorak – filmski dan u bioskopu Cineplexx sa sniženom cenom karte!

Na događaje