Vaš omiljeni bioskop

Molimo odaberite vaš omiljeni bioskop, time će pretraga na cineplexx.rs biti prilagođena vašem odabiru.

Preskoči

Vaš omiljeni bioskop

  • Cineplexx 4D Delta City
  • Cineplexx BEO Shopping Center
  • Cineplexx BIG Beograd
  • Cineplexx BIG Kragujevac
  • Cineplexx Galerija Beograd
  • Cineplexx Niš
  • Cineplexx Promenada
  • Cineplexx UŠĆE Shopping Center


Cineplexx bioskopi


Kako je sve počelo?


Constantin Film-Holding je osnovan 1951. godine u Austriji kao preduzeće za distribuciju filmova. U kasnim 1960-im time je stvorena druga baza za razvoj bioskopske industrije u Austriji. Do 1990-ih u ovom segmentu je otvoreno 25 tradicionalnih bioskopa i bioskopskih centara.

Promene u Constantin porodici


Zaokret je usledio 1993. godine. Osnovan je Cineplexx, deo kompanije Constantin Film-Holding. U to vreme je u Austriji zatvoren veliki broj tradicionalnih bioskopa, zbog ulaska multipleksa na tržište filmske industrije. Constantin Film je reagovao na ove promene, pa je u Austriji osnovana grupa od 20 bioskopa, sa 157 filmskih platna. Osim njih, deo grupacije su i tradicionalni bioskopi sa ukupno 16 bioskopskih sala.

Širenje u regionu


Cineplexx International je osnovan 2009. godine, kada je počelo širenje Cineplexxa izvan granica Austrije. Prvi takav bioskop je otvoren u Bolzanu u Južnom Tirolu/Italija. Takođe, Cineplexx je u Zagrebu preuzeo bioskop u središtu grada, te je time udaren temelj za širenje u Hrvatskoj. Još jedno veliko širenje je bilo u maju 2013. kada je u Sloveniji otvoreno šest multipleks bioskopa. U sklopu razvoja Cineplexx bioskopske mreže, u decembru 2013. godine otvoren je multipleks bioskop i u glavnom gradu Albanije, Tirani. U Austriji, poslednje širenje dogodilo se u februaru 2019. godine akvizicijom UCI Kinovelt-a sa njegove tri lokacije u Austriji. Od juna 2019. godine, ekspanzija je ušla u novu fazu sa šest bioskopa u Rumuniji.

Cineplexx Srbija


Tokom 2011. i 2012. godine otvoren je veliki broj bioskopa u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Makedoniji. Na velikom otvaranju u tržnom centru Delta City u Beogradu, 08. decembra 2011. godine, prikazan je film reditelja Bojana Vuletića ,,Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem” čime je bioskop Cineplexx obogatio kulturnu i zabavnu ponudu glavnog grada Srbije. Već naredne godine je otvoren i bioskop u samom srcu Šumadije, Kragujevcu, kada je 20. marta prikazan prvi film u Cineplexxu u okviru tržnog centra Plaza. Najmoderniji bioskop Cineplexx u regionu otvoren je 9.aprila 2014. godine u UŠĆE Shopping Centru sa premijernim prikazivanjem filma “Atomski zdesna” reditelja Srđana Dragojevića. Sledeće širenje bilo je rezervisano za jug Srbije – 10. novembra 2016. godine svečano je otvoren bioskop Cineplexx u Nišu, premijernim prikazivanjem filma „Vojna akademija 3: Novi početak“.

Cineplexx bioskopi zauzimaju lidersku poziciju u Srbiji, jer sa digitalnom 3D, MX4D i najnovijom IMAX® tehnologijom, kao i najsavremenijim Dolby ATMOS zvučnim sistemom i Real D Ultimate platnom, omogućavaju izuzetno visok kvalitet slike i zvuka, dok najveće sale nude i mogućnost projekcija u 4K rezoluciji i HFR tehnologiji.

Savremeni bioskop u Beogradu, Cineplexx BIG Beograd, sa mogućnošću prikazivanja filmova uz pomoć najnovije serije Barco laserskih projektora za pun spektar boja i visok kvalitet slike, otvoren je 20. aprila 2017. godine. Multipleks sa osam sala u tržnom centru „BIG FASHION“ ima kapacitet od 1.300 mesta za posetioce.

Otvaranjem bioskopa Cineplexx Promenada u Novom Sadu, zajedno sa našim partnerima iz Art Viste, 15. novembra 2018. godine, lanac bioskopa Cineplexx u Srbiji pripao je prestižnoj grupi odabranih bioskopa na svetu u kojima je moguće gledanje filmova u ekskluzivnoj MX4D tehnologiji odobrenoj od strane Holivudskih studija koji prikazuju blokbastere u 4D tehnologiji sa čak 14 različitih specijalnih efekata. Bioskop ima osam sala kapaciteta od 1246 sedišta. Svečano otvaranje najmodernijeg bioskopa u Srbiji uveličala je specijalna projekcija domaćeg hit filma „Južni vetar”, kada je bioskop ugostio autosku i glumačku ekipu koja je pozdravila publiku.

Četvrti Cineplexx bioskop u Beogradu otvoren je 3.septembra 2020. godine. Najnoviji Cineplexx BEO Shopping Center ima 1.200 mesta u 8 dvorana, opremljenih najsavremenijim projektorima, vrhunskim ozvučenjem i do sada neviđenim sedištima u glavnom gradu u vidu love box mesta i VIP deluxe sedišta sa podesivim naslonom za noge i leđa. Opremljen je Dolby Atmos tehnologijom, najmodernijim audio sistemom na svetu, koji stiže direktno iz Dolby laboratorije.

Najveći i najmoderniji bioskop Cineplexx Galerija Beograd, u sklopu projekta Belgrade Waterfront, otvoren je 30. oktobra 2020.godine. U prvoj fazi otvoreno je nekoliko sala. Cineplexx Galerija Beograd gledaocima će ponuditi najveće platno u multipleks bioskopu u regionu, ukupne površine 336m2 i dužine 24m, što je skoro dva puta veće od teniskog terena, kao i IMAX® tehnologiju, koja bioskopsko iskustvo podiže na najviši mogući nivo na svetu. Najveći bioskop u Srbiji će zauzimati površinu od preko 4.000 m2 sa ukupno 9 sala i više od 1.700 sedišta. U tri sale biće zastupljena Dolby ATMOS tehnologija i Real D Ultimate platno, a u ostalim JBL Sound Performance zvuk. Cineplexx Galerija Beograd će ponuditi i izuzetnu udobnost u vidu specijalnih sedišta - elektronska sedišta (VIP deluxe), sofe, lovebox i ljubavna sedišta. Po prvi put u Srbiji, u ovom bioskopu će biti postavljeni i automati za kupovinu ulaznica.

Mreža bioskopa Cineplexx u Srbiji danas broji 8 multipleks bioskopa sa ukupno 61 salom kapaciteta približno 11.000 mesta.


VODEĆA TRŽIŠNA POZICIJA NA BALKANU

Cineplexx je austrijska bioskopska grupacija sa preko pet decenija iskustva u ovoj oblasti. Cineplexx mrežu danas čini preko 60 bioskopa u Austriji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Albaniji, Prištini, Grčkoj, Rumuniji i Italiji, sa više od 400 bioskopskih dvorana i 70.000 bioskopskih sedišta. Sa oko 1.700 zaposlenih i godišnjim prihodom od oko 150 miliona eura u 2019. godini, bioskopi Cineplexx godišnje ugoste skoro 13 miliona gledalaca.