Vaš omiljeni bioskop

Molimo odaberite vaš omiljeni bioskop, time će pretraga na cineplexx.rs biti prilagođena vašem odabiru.

Preskoči

Vaš omiljeni bioskop

  • Cineplexx 4D Delta City
  • Cineplexx BEO Shopping Center
  • Cineplexx BIG Beograd
  • Cineplexx BIG Kragujevac
  • Cineplexx Galerija Beograd
  • Cineplexx Niš
  • Cineplexx Promenada
  • Cineplexx UŠĆE Shopping Center

SLOBODNA ZONA FESTIVAL


OD 3. DO 8. NOVEMBRA


Cineplexx bioskopi domaćin festivala popularizacije angažovane kinematografije.

Karte su u prodaji!

Ovaj događaj je prošao.

detalji

Filmski festival Slobodna Zona otvara prostor za debate, promociju, preispitivanje i razumevanje ljudskih prava, društvenih pojava i problema u svetu i regionu. Već 15 godina, Slobodna Zona ohrabruje publiku da preispita svoje vrednosti, predrasude i podelu odgovornosti u socijalnom i kulturnom kontekstu u kojem živi.

Festival u Cineplexx Niš bioskopu otvara film ,, Trougao tuge“ u četvrtak, 3. novembra od 19 časova,
nagrađen Zlatnom palmom na Kanskom festivalu i svojevrsna je kritika savremenog sveta u pravom ostlundovskom ključu. U bioskopima Cineplexx UŠĆE Shopping Center I Cineplexx BIG Kragujevac bioskopima festival traje od 4. do 6. novembra a u Cineplexx Galerija Belgrade bioskopu od 4.do 8. novembra.

Na repertoaru će se naći filmovi ,,Korset”
o austrijskoj carici Elizabeti koja slavi svoj 40. rođendan. Uvek je u svojoj kraljevskoj ulozi – ona je žena cara Franca Jozefa, cenjena zbog svoje lepote i stila; ne sme da iznese svoje mišljenje i pokaže svoju pamet već zauvek mora da ostane mlada i lepa carica, i film ,,Moonage daydream” dokumentarac o poznatom kantautoru Dejvidu Bouviju.

Očekuju nas I filmovi ,,Ljubav, nemačke marke i smrt” dokumentarni filmski esej koji predstavlja tutorijal iz turske i nemačke novije istorije i priča priču o poslovima turskih emigranata na montažnoj traci, nostalgiji i spajanju porodice, bazaru na železničkoj stanici u Bilovštrase u Berlinu, ksenofobiji i rasizmu, setnim pesmama ranih godina i hip-hop periodu nakon ujedinjenja Nemačke. Drugi film ,,Srećno, Leo Grande” urnebesno smešan, ali i dirljiv i ozbiljan film o tome da za sex, intimnost i ljubav (prema sebi) nikada nije kasno. U nedelju su napertoaru filmovi ,,Rekla je” i ,,Rabije Kuraz protiv Džordža V. Buša” o majci koja je obišla sve institucije kako bi spasila svog sina.

Tu su još I filmovi ,,Prekovremeni rad” i ,,Vreme Armagedona”, a poslednjeg dana festivala u Cineplexx Niš bioskopu biće prikazani filmovi ,,Rimini” i ,,Sparta”.

Ulaznice za festival Slobodna zona su u prodaji na blagajnama Cineplexx bioskopa i putem aplikacije CineplexxRS.

Cena ulaznice za svečano otvaranje u Cineplexx Niš bioskopu, 3. novembra i film ,,Trougao tuge” iznosi 300 dinara, dok za sve ostale projekcije iznosi 250 dinara.
U Cineplexx BIG Kragujevac bioskopu cena je 250 dinara a u Cineplexx UŠĆE Shopping Center I Cineplexx Galerija Belgrade bioskopu cena je 450 dinara.

Prekovremeni rad

Džuli zatičemo u luksuznom hotelu u Parizu, gde kao glavna sobarica užurbano i pedantno sređuje apartmane u kojima noć košta verovatno više nego što ona zarađuje održavajući ih besprekornim.

Prekovremeni rad

Sparta

Evald se preselio u Rumuniju pre mnogo godina.

Sparta

Srećno, Leo Grande

Nensi Stouks, penzionisana učiteljica i udovica, žudi za avanturom, povezanošću i seksom. Dobrim seksom.

Srećno, Leo Grande

Ljubav, nemačke marke i smrt

Sporazum Nemačke i Turske iz 1961. godine nije doveo samo „gastarbajtere” u Nemačku: s njima je došla i njihova muzika.

Ljubav, nemačke marke i smrt

Moonage Daydream

Smatran jednim od najvećih umetnika našeg vremena, Dejvid Bouvi je ostavio značajan trag u preko pedeset godina kulture.

Moonage Daydream

Vreme Armagedona

Kvins, Njujork. Osamdesete godine prošlog veka.

Vreme Armagedona

Trougao tuge

Kanski festival je 2022. određen kao mesto premijere novog, dugoočekivanog filma švedskog nagrađivanog reditelja Rubena Estlunda, koji je na njemu ubedljivo osvojio drugu Zlatnu palmu.

Trougao tuge

Rabije Kuraz protiv Džordža V. Buša

Murat je zatvoren u američkoj pritvornoj jedinici u Gvantanamu.

Rabije Kuraz protiv Džordža V. Buša

Rimini

Austrijski žigolo svojim otrovnim šarmom otkriva svoj put u um, telo i novčanike žena određenih godina.

Rimini