Vaš omiljeni bioskop

Molimo odaberite vaš omiljeni bioskop, time će pretraga na cineplexx.rs biti prilagođena vašem odabiru.

Preskoči

Vaš omiljeni bioskop

  • Cineplexx 4D Delta City
  • Cineplexx BEO Shopping Center
  • Cineplexx BIG Beograd
  • Cineplexx BIG Kragujevac
  • Cineplexx Galerija Beograd
  • Cineplexx Niš
  • Cineplexx Promenada
  • Cineplexx UŠĆE Shopping Center

PREMIJERA FILMA ,,JAZAVAC PRED SUDOM“


SREDA, 2. FEBRUAR
OD 20:30 ČASOVA

Adaptirana pripovetka Petra Kočića u Cineplexx Galerija Belgrade bioskopu.

Karte su u prodaji!

Ovaj događaj je prošao.

detalji

Premijera filma ,,Jazavac pred sudom“ održaće se u IMAX sali Cineplexx Galerija Belgrade bioskopa u sredu, 2. februara od 20:30 časova.

Poseban kuriozitet ovom filmskom ostvarenju daje činjenica da je sniman IMAX kamerom
što pretstavlja poseban i jedinstven doživljaj gledanja filma dostupan samo u Cineplexx Galerija Belgrade bioskopu u čitavom regionu. Film je adaptacija pripovetke Petra Kočića, kada u jeku vladavine Austrougarske nad Bosnom, David Štrbac tuži jazavca koji zauzima njegovo polje kukuruza.

Ulaznice za premijernu projekciju filma u prodaji su na blagajni bioskopa i putem aplikacije CineplexxRS.

Film ,,Jazavac pred sudom“ je nastao nakon što su Marc Windon i Danijel Kovačević zajedno radili na TV seriji pod nazivom ,,Infiltracija“. Danijel je izvodio Jazavca na sceni pozorišta Slavija, zajedno sa Mihailom Laptoševićem (koji je takođe režirao pozorišnu verziju). Prvobitna zamisao bila je da se ,,Jazavac pred sudom“ snimi kao niskobudžetni film dostupan besplatno na YouTube-u. Kako je produkcija napredovala, a budžet se povećavao, Marc, Danijel i Mihailo odlučili su da film ipak bude igrani dugometražni. Marc, Danijel i Emma Gojković napisali su scenario na engleskom jeziku uz fleksibilnost izvođenja u Srbiji.

Glavne uloge u filmu tumače Daniel Kovačević, Emma Gojković, Vanja Nenadić, Tamara Radovanović, Mihailo Laptošević i Saša Kuzmanović. Reditelj filma, Marc Windon je australijski reditelj rođen u Mađarskoj. Snimio je 14 igranih filmova, među kojima nekoliko u Srbiji. Živeo je preko 3 godine u Srbiji, gde je odlučio da režira film ,,Jazavac pred sudom“, nakon što je radio sa glumcem Danijeom Kovačevićem na TV seriji. Ovo je njihov prvi zajednički igrani film.

Ulaznice za premijeru filma u prodaji su na blagajni bioskopa Cineplexx Galerija Belgrade i putem aplikacije CineplexxRS.

Jazavac pred sudom

Adaptirano iz pripovetke Petra Kočića.

Cineplexx Galerija Beograd:

Ovaj događaj je prošao.

Jazavac pred sudom