Vaš omiljeni bioskop

Molimo odaberite vaš omiljeni bioskop, time će pretraga na cineplexx.rs biti prilagođena vašem odabiru.

Preskoči

Vaš omiljeni bioskop

  • Cineplexx 4D Delta City
  • Cineplexx BEO Shopping Center
  • Cineplexx BIG Beograd
  • Cineplexx BIG Kragujevac
  • Cineplexx Galerija Beograd
  • Cineplexx Niš
  • Cineplexx Promenada
  • Cineplexx UŠĆE Shopping Center

DANI AUSTRIJSKOG FILMA


OD 24. DO 27. SEPTEMBRA


Cineplexx Niš bioskop domaćin Festivala austijskog filma.

Ulaznice su u prodaji!

Ovaj događaj je prošao.

DETALJI

Moto ovogodišnjeg festivala su ,,Krajnosti” - one koje nas u svakodnevici okružuju i one koje su najmanji zajednički imenitelj 7 filmova koje ove godine predstavljamo.

U Cineplexx Niš bioskopu, 24. septembra od 19 časova, festival otvara film ,,Rimini“ o nekada uspešnoj pop zvezdi koja juri za izbledelom slavom u snegom prekrivenom Riminiju, zarobljen između konstantnog pijanstva i koncerata za autobuse pune turista.

Narednog dana od 18 časova biće prikazan film ,,3:30PM“, novo delo obmanjujuće formalne složenosti i iznenađujuće emocionalne dubine plodnog pisca, reditelja, producenta i kinematografa Ludviga Vusta.

Radnja filma ,,Hinterland“ oskarovca Štefana Ruzovickog, koji će biti prikazan u nedelju, 25. septembra od 20 časova, dešava se u Beču 1920. godine kada je Austrougarsko carstvo propalo. Piter Perg se vraća kući iz Velikog rata, posle godina zatočeništva, ali Beč u koji dolazi ne liči na mesto koje je poznavao.
U ponedeljak, 26. septembra očekuju nas dva filma, ,,Najkraća pesma na svetu“ od 18 časova, tragikomedija, četiri isprepletene priče govore o načinima na koje se Evropa suočava sa takozvanom migrantskom krizom, kao i film ,,Sunce“ od 20 časova koji nam donosi priču o tri tinejdžerke koje tverkuju u hidžabu i pevaju pop pesmu. Postaju poznate preko noći, posebno među kurtskim muslimanima. Fillm nam govori o mladim ljudima uhvaćenim između društvenih medija i samootkrivanja i priču o mladim buntovnim ženama.

Feastival austrijskog filma u Cineplexx Niš bioskopu, u utorak 27. septembra od 19 časova, zatvara film ,,Lucifer“– Johanes, odrastao čovek dečjeg srca, živi potpuno povučeno sa svojim orlom i pobožnom majkom. Turistički razvoj preti im zatruje raj i probudi đavola.

Selektor ovogodišnjeg festivala dr Aleksandar S. Janković zaključuje da filmovi “verovatno neće moći da pobede stvarnost epohe (ako neko ili nešto uopšte može?) ali je mogu učiniti zanimljivijom, zabavnijom, ali i tragičnijom i melanholičnijom, jer filmovi i postoje da ne bismo propali od istine”.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Cineplexx Niš bioskopa i putem aplikacije Cineplexxrs po ceni od 200 dinara.

3:30pm

Cineplexx Niš:

Ovaj događaj je prošao.

3:30pm

Hinterland

Cineplexx Niš:

Ovaj događaj je prošao.

Hinterland

Lucifer

Cineplexx Niš:

Ovaj događaj je prošao.

Lucifer

Najkraća pesma na svetu

Cineplexx Niš:

Ovaj događaj je prošao.

Najkraća pesma na svetu

Rimini

Austrijski žigolo svojim otrovnim šarmom otkriva svoj put u um, telo i novčanike žena određenih godina.

Cineplexx Niš:

Ovaj događaj je prošao.

Rimini

Sunce

Cineplexx Niš:

Ovaj događaj je prošao.

Sunce