Vaš omiljeni bioskop

Molimo odaberite vaš omiljeni bioskop, time će pretraga na cineplexx.rs biti prilagođena vašem odabiru.

Preskoči

Vaš omiljeni bioskop

  • Cineplexx 4D Delta City
  • Cineplexx BIG Beograd
  • Cineplexx Kragujevac Plaza
  • Cineplexx Niš
  • Cineplexx Promenada
  • Cineplexx UŠĆE Shopping Center

Turandot, MET ENCORE, 2018

subota, 25. avgust u 18:00h

Nina Stem u svom prvom izvođenju u Metropolitenu peva zahtevnu naslovnu ulogu Pučinijeve kineske ledene princeze Turandot.

1300 din Pojedinačna cena
1000 din Cena za kupovinu ulaznica za 4 ili više prenosa


Ulaznice su u prodaji na blagajni bioskopa Cineplexx Ušće Shopping Center!

Ovaj događaj je prošao.

Kratki sadržaj

Pučini se na komponovanje opere “Turandot” odlučio sa željom da ovim delom kruniše opersko stvaralašvo i napravi veličanstveni spektakl. Kako nije bio zadovoljan napisanim libretom, uspeo je da izmeni samo dva od tri čina, zbog bolesti koja je počela da ga muči. Depresivan i svestan ozbiljnosti svog zdravstvenog stanja, kao i činjenice da neće uspeti da dovrši ovo delo, u jednom pismu je napisao: “Ova opera me prožima, muči dan i noć. Pored nje, sva moja do sada napisana muzika izgleda mi bleda i smešna. Ipak, bojim se da neću uspeti da je završim, a ako tako bude, svet će biti uskraćen za najlepši ljubavni duet svih vremena.” Premijera opere “Turandot” održana je u Milanskoj skali 1926. godine, a Toskanini, nakon scene smrti robinje Liju u trećem činu prekida izvedbu opere, okreće se publici sa rečima “Ovde se završava delo maestra”. Nakon toga, opera je izvedena u celini, a postala je i deo stalne postavke mnogih operskih kuća i, po mišljenju brojnih svetskih muzikologa, poslednja klasična opera.

Postavku u Metropolitenu predvodi Nina Stem, dramatični švedski sopran, koja u svom prvom izvođenju u ovoj operskoj kući peva zahtevnu naslovnu ulogu Pučinijeve kineske, ledene princeze Turandot, dok Anita Hartig debituje u ulozi Lju, mlade Timurove sluškinje anđeoskog izgleda. Marko Berti se našao u ulozi prosca Kalafa i Aleksander Cimbalik kao tatarski kralj Timur, svrgnut sa prestola. Paolo Karignani diriguje vizuelno spektakularnom produkcijom iz 1987. godine, iza koje stoji Franko Zefireli.

Turandot, MET ENCORE, 2018

SNIMAK
Kompozitor: Đakomo Pučini
Subota, 25. avgusta u 18:00
Dirigent: Paolo Karignani
Reditelj: Franko Zefireli
Scenograf: Franko Zefireli
Kostimograf: Ana Ani, Dada Saligeri
Trajanje: 139 minuta
Uloge: Nina Stem (Turandot), Anita Hartig (Liu), Marko Berti (Kalaf), Aleksander Cimbalik (Timur)

Cineplexx UŠĆE Shopping Center:

Ovaj događaj je prošao.

Turandot, MET ENCORE, 2018