Vaš omiljeni bioskop

Molimo odaberite vaš omiljeni bioskop, time će pretraga na cineplexx.rs biti prilagođena vašem odabiru.

Preskoči

Vaš omiljeni bioskop

  • Cineplexx 4D Delta City
  • Cineplexx BEO Shopping Center
  • Cineplexx BIG Beograd
  • Cineplexx BIG Kragujevac
  • Cineplexx Galerija Beograd
  • Cineplexx Niš
  • Cineplexx Promenada
  • Cineplexx UŠĆE Shopping Center

MET OPERA 2021/22


OD 9. OKTOBRA

Ljubitelji opere će ponovo moći da uživaju u direktnim prenosima opera iz Metropolitena.

Ulaznice su u prodaji!

Ovaj događaj je prošao.

Detalji

Metropoliten sezona uživo u visokoj rezoluciji 2021-22. počinje 09. oktobra proslavljenom režijom opere ,, Boris Godunov“ Modesta Musorsgija kojom diriguje Sebastijan Vigl.

Sezona se sastoji od deset prenosa uživo s pozornice Metropoliten opere, uključujući i nekoliko novih produkcija sa vodećim svetskim umetnicima, i jednim snimkom.
Ulaznice su u prodaji na blagajnama Cineplexx UŠĆE Shopping Center i Cineplexx Promenada bioskopa kao i putem CineplexxRS aplikacije.


Muzički direktor Metropolitan opere, Janik Nezet-Seguin diriguje Gremijem nagrađenim delom džez muzičara i kompozitora Terensa Blenčarda, u operi koja se prvi put izvodi na pozornici Metropolitena ,,Fire shut up im my bones“ a koja je na repertoaru 23. oktobra. Starogrčki mit o Orfeju, koji pokušava da iskoristi moć muzike da spasi svoju voljenu Euridiku iz podzemlja, inspiriše kompozitore od najranijih dana opere. Potpuno novu postavu u operi ,,Euridika“ gledaćemo na velikom platnu 4. decembra. Skraćena verzija Mocartove ,,Čarobne frule“ biće jedini prenos Metropoliten opere u bioskopima tokom praznične atmosfere, 18. decembra.

Bajkovita adaptacija Masneove ,,Pepeljuge“, Lorana Pelija predstavlja sa potpuno novim engleskim prevodom sa mecosporanom Izabel Leonard kao princezom, prvog dana nove godine. Režiser Bartlet Šer, dobitnik nagrade Toni, stvara novi, hrabar pogled na Verdijevu vanvremensku tragediju ,,Rigoleto“ koja će se na repertoaru naći 29. januara. Lisa Davidsen u ulozi mitološke grčke heroine Ariadne nastupa u Štrausovom remek-delu ,,Ariadna na Naksosu“ 12. marta. Po prvi put u istoriji, Metropoliten predstavlja originalnu francusku verziju Verdijeve epske opere ,,Don Karlos“ o osuđenoj ljubavi među članovima kraljevske porodice u pet činova, postavljenu u pozadini španske inkvizicije, 26. marta.

Zvezda Metropoliten opere, sopran Ana Netrebko debituje u dugoočekivanoj ulozi kao Pučinijeva ledena princeza, 7. maja u operi ,,Turandot“. „Lučija od Lamermura“ Gaetana Donizetija predstavlja Nadinu Sijeru u glavnoj ulozi Lučije od Lamermura, 21. maja na uzbudljivoj novoj postavci koju je kreirao Simon Stoun. Zapanjujuće savremeno remek -delo ,,Hamlet“ gledaćemo uživo 4. juna u režiji Neila Amfilda koji svoju hvaljenu scenu prenosi na pozornicu Metropolitena.

Ulaznice su u prodaji na blagajnama Cineplexx UŠĆE Shopping Center i Cineplexx Promenada bioskopa kao i putem CineplexxRS aplikacije.

Pojedinačna cena ulaznice iznosi 1.500 dinara, za kupovinu četiri i više izvođenja iznosi 1.300 dinara, dok je cena za kupovinu ulaznica za celu sezonu 1.000 dinara po ulaznici.


Pojedinačne karte mogu se kupiti uz Cineplexx bonus karticu radi sakupljanja bodova (ograničeno na 2 kupljene karte dnevno).
Online rezervacije nisu moguće.

Boris Godunov, NY MET, 2021

Fire Shut Up in my Bones, NY MET, 2021

Euridika, NY MET, 2021

Čarobna frula NY MET, 2021

Pepeljuga, NY MET, 2022

Rigoleto, NY MET, 2022

Ariadna na Naxosu, NY MET, 2022

Don Karlos, NY MET, 2022

Turandot, NY MET, 2022

Lučija od Lamermura, NY MET, 2022

Hamlet, NY MET, 2022