Vaš omiljeni bioskop

Molimo odaberite vaš omiljeni bioskop, time će pretraga na cineplexx.rs biti prilagođena vašem odabiru.

Preskoči

Vaš omiljeni bioskop

  • Cineplexx 4D Delta City
  • Cineplexx BEO Shopping Center
  • Cineplexx BIG Beograd
  • Cineplexx BIG Kragujevac
  • Cineplexx Galerija Belgrade
  • Cineplexx Niš
  • Cineplexx Promenada
  • Cineplexx UŠĆE Shopping Center

BOLJŠOJ BALET 2021/22


OD 7. NOVEMBRA

Nova sezona direktnih prenosa baleta iz Boljšoj teatra ponovo stiže na platno Cineplexx UŠĆE Shopping Center i Cineplexx Promenada bioskopa.

Ulaznice su u prodaji!

Detalji

Najveći baletski klasici ekskluzivno će i ove sezone biti prikazani u Cineplexx UŠĆE Shopping Center i Cineplexx Promenada bioskopima. Sezona uživo iz Boljšoj teatra počinje 7. novembra vrhunskim spektaklom virtuoznosti i liričnosti u baletskom klasiku ,,Spartak” Arama Khaktarijana.

Spartak i njegova suprug Frigij osuđeni su na ropstvo i razdvojeni, ali njegova ljubav prema njoj i želja za slobodom doveli su ga do pobune protiv rimske vojske. Ovaj balet predstavlja veliki spektakl, zahvaljujući i pozornici punoj efekata. Jedan od najvećih klasika na svetu, zasnovan na Hofmanovoj priči ,,Krcko Oraščić” uz legendarnu muziku Petra Iljiča Čajkovskog uz očaravajuće scene i kostime, na repertoaru je 12. decembra. Glamurozni triptih ,,Dragulji” nastao je kao omaž gradovima i plesnim školama u Parizu, Njujorku i Sankt Peterburgu. Očaravajuće tri scene praćene muzikom trojice esencijalnih kompozitora Fore, Stavinskog i Čajkovskog gledaćemo 23. januara. Najomiljenija baletska predstava u klasičnom kanonu, postavljena na partituru Čajkovskog ,,Labudovo jezero” na repertoaru je 27. februara i predstavlja primer dramatične napetosti i lepote pokreta koja zaustavlja dah.

Ljubitelji baleta imaće prilike da dožive nestvarne trenutke, kroz baletske pokrete najboljih solista i trupa Boljšoj teatra na velikom platnu. Francuski koreograf Pjer Lakot briljantno je kreirao zaboravljeno remek-delo ekskluzivno za Boljšoj balet pre skoro dvadeset godina, a na veliko platno Cineplexx bioskopa ,,Faraonova kći“ stiže 1. maja sa spektakularnim plesom i scenama koreografiranim za skoro celu Boljšoj grupu.

Ulaznice su u prodaji na blagajnama Cineplexx UŠĆE Shopping Center i Cineplexx Peomenada bioskopa kao i putem CineplexxRS aplikacije.

Pojedinačna cena ulaznice iznosi 1.500 dinara, dok je cena za kupovinu ulaznica za celu sezonu 1.000 dinara po ulaznici.

Pojedinačne karte mogu se kupiti uz Cineplexx bonus karticu radi sakupljanja bodova (ograničeno na 2 kupljene karte dnevno).
Kupovina ulaznica je moguća na blagajni bioskopa Cineplexx UŠĆE Shopping Center i Cineplexx Promenada, dok online rezervacije nisu moguće..

Spartak, BOLJŠOJ, 2021

Krcko Oraščić, BOLJŠOJ, 2021

Dragulji, BOLJŠOJ, 2022

Labudovo jezero, BOLJŠOJ, 2022

Faraonova kći, BOLJŠOJ, 2022