Vaš omiljeni bioskop

Molimo odaberite vaš omiljeni bioskop, time će pretraga na cineplexx.rs biti prilagođena vašem odabiru.

Preskoči

Vaš omiljeni bioskop

  • Cineplexx Delta City
  • Cineplexx Kragujevac Plaza
  • Cineplexx Niš
  • Cineplexx Ušće Shopping Center


Cineplexx bioskopi


Kako je sve počelo?


Constantin Film-Holding je osnovan 1951. godine u Austriji kao preduzeće za distribuciju filmova. U kasnim 1960-im time je stvorena druga baza za razvoj bioskopske industrije u Austriji. Do 1990-ih u ovom segmentu je otvoreno 25 tradicionalnih bioskopa i bioskopskih centara.

Promene u Constantin porodici


Zaokret je usledio 1993. godine. Osnovan je Cineplexx, deo kompanije Constantin Film-Holding. U to vreme je u Austriji zatvoren veliki broj tradicionalnih bioskopa, zbog ulaska multipleksa na tržište filmske industrije. Constantin Film je reagovao na ove promene, pa je u Austriji osnovana grupa od 20 bioskopa, sa 157 filmskih platna. Osim njih, deo grupacije su i tradicionalni bioskopi sa ukupno 16 bioskopskih sala.

Širenje u regionu


Cineplexx International je osnovan 2009. godine, kada je počelo širenje Cineplexxa izvan granica Austrije. Prvi takav bioskop je otvoren u Bolzanu u Južnom Tirolu/Italija.

Cineplexx Srbija


Tokom 2011. i 2012. godine otvoren je veliki broj bioskopa u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Makedoniji. Na velikom otvaranju u tržnom centru Delta City u Beogradu, 08. decembra 2011. godine, prikazan je film reditelja Bojana Vuletića ,,Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem” čime je bioskop Cineplexx obogatio kulturnu i zabavnu ponudu glavnog grada Srbije. Već naredne godine je otvoren i bioskop u samom srcu Šumadije, Kragujevcu, kada je 20. marta prikazan prvi film u Cineplexxu u okviru tržnog centra Plaza.

Takođe, Cineplexx je u Zagrebu preuzeo bioskop u središtu grada, te je time udaren temelj za širenje u Hrvatskoj. Poslednje veliko širenje je bilo u maju 2013. kada je u Sloveniji otvoreno šest multipleks bioskopa. U sklopu razvoja Cineplexx bioskopske mreže, u decembru 2013. godine otvoren je multipleks bioskop i u glavnom gradu Albanije, Tirani. Najmoderniji bioskop Cineplexx u regionu otvoren je 9.aprila 2014. godine u UŠĆE Shopping Centru sa premijernim prikazivanjem filma “Atomski zdesna” reditelja Srđana Dragojevića. Trenutno, van Austrije, Cineplexx poseduje 114 bioskopskih platna.
Cineplexx bioskopi sa najsavremenijom digitalnom opremom omogućavaju izuzetno visok kvalitet slike i zvuka, kao i 3D tehnologije u salama u Beogradu i Kragujevcu.


Vodeća tržišna pozicija na Balkanu

Cineplexx je austrijska bioskopska grupacija sa preko četiri decenije iskustva u ovoj oblasti. Danas Cineplexx mrežu čini 41 multipleks i 6 tradicionalnih bioskopa u Austriji, Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, Albaniji, Grčkoj i Italiji, sa 296 bioskopskih dvorana. Sa oko 1.300 zaposlenih, Cineplexx bioskope godišnje poseti više od 12 miliona gledalaca..